torstai 4. lokakuuta 2012

Kutistemuovia ja lelulehtiOlen löytänyt itselleni uuden asian, johon koukutuin lähes samantien!
Se jokin on kutistemuovi.

Kalvo on toiselta puolelta kiiltävä ja toiselta matta. Mattapuolelle piirretään haluttu kuva tai kuvio,joka leikataan irti (kuvassa väritin ensin).  Kuva väritetään vedenkestävillä tusseilla tai puukynillä. Jos muoviin halutaan reikä, se tehdään nyt esim. tavallisella rei'ittimellä.
Sitten kuva laitetaan oikea puoli ylöspäin n. 175 asteiseen, esilämmitettyyn uuniin uuninpellillä olevalle foliolle. Tai sitten tämä vaihe voidaan tehdä kuumailmapuhaltimella.
Kuva käpristyy ihan mykkyrälle ja luulet sen menevän aivan pilalle, mutta yhtäkkiä se alkaakin suoristua ja kutistuu 1/3 alkuperäisestä koosta. Tämä kestää noin kolme minuuttia! Jos kuva jää hiukan käppyrälle, se voidaan varovasti painaa suoraksi heti uunista tulon jälkeen. Muutamassa sekunnissa kuva on kovettunut kovaksi muoviksi.

Minä tietenkin testasin heti jouluisilla kuvilla! Kirjoitin kuitenkin tekstin väärinpäin kaikessa blondeudessani (heh), joten tästä alapuolella olevasta koristeesta tuli mattapintainen :)

Minulla on hurjasti ideoita mihin kaikkeen tämmöistä voisi käyttää! Mitä kaikkea valmistaa.. huikeaa!
Tuleeko teillä ideoita?
Muovia voi ostaa askarteluliikkeistä. Itse tilasin nämä Nappikauppa Punahilkasta. Ja täytyypä kehasta, että toimitus oli tosi nopeaa! Minunlaiseni kärsimätön ihminen arvostaa sitä!***

Mistä tietää että joulu lähestyy?
...tietenkin lelulehtien kolahtelusta postilaatikkoon!
Voi sitä hihkumisen määrää, kun tuo kuumeinen lapsi sai näin kivaa postia!7 kommenttia:

 1. Meilläkin kolahti lelukuvasto postia laatikosta. Kuopus ei ole sitä vielä huomannut. Kun huomaa, alkaa lahjalistan teko.

  VastaaPoista
 2. Kävisitkös kurkkaas sen mun uuden joulublogin ja liityt vaikka lukijaksi kun haluisin lukijoita sinne etten ittelleni vain kirjoita:D.

  VastaaPoista
 3. Voih, itsekkin muksuna selasin lelukuvastot hyvin tarkasti läpi.

  VastaaPoista
 4. Voi! Kutistemuovi on mulle ihan uus tuttavuus! Pitääkin kokeilla..
  Saa ainakin aika makeita pakettikortteja tai kuusen koristeita :)

  VastaaPoista
 5. Kutistemuovin koukuttavuus on täälläkin todettu! Korviksia on syntynyt jo yli koko perheen tarpeen - ehkäpä paketoin niitä tänä vuonna joululahjoiksi... :)

  VastaaPoista
 6. Ainakin meidän pikku-Tiimariin oli tullut kutistemuovia!

  VastaaPoista
 7. Kiitos ideasta, täytyy ehdottomasti testata tuota kutistemuovia!
  Muutenkin ihanan inspiroiva blogi!

  VastaaPoista