tiistai 23. lokakuuta 2012

Anopin opissa






Viime viikonloppuna yksi haaveeni toteutui; pääsin anoppini avulla tutustumaan marmeladimakeisten valmistukseen. 
Hänellä on asiasta runsaasti kokemusta ja taito hyppysissään.
Niinpä kattila porisi kuumana koko lauantaipäivän; syntyi mustikka-, vadelma-, mansikka-tyrnimarmeladia sekä tyrni-punaviinimarjamarmeladia.
Tyrni olikin hieno maku marmeladissa, sopivan tujakka makean kaveriksi.
Lisäksi kattilassa valmistui makoisaa fudgea, josta osa maustettiin kuivatulla karpalolla ja cashew-pähkinällä.






Meitä oli isohko joukko ja saimme mukaan herkkuja jos jonkinlaisia sekä pakkausmateriaalia. 
Teimme porukalla myös vihannessekoituksia pakkaseen ja kerkesimmepä tehdä muutaman joulukortinkin.


Oli kyllä mahtavan ihanaa! Meillä oli minisyysloma, kun olimme pidennetyn viikonlopun reissussa.


***


Loppuun vielä kuva siskon tuomasta mieluisasta tuliaisesta. Tulihan tähänkin taloon piparkakkuja!
 Pakkaus on niin hieno, etten taida pipareita tuolta pois ottaakaan :)

4 kommenttia:

  1. Ou nami!
    resepti on varmaan salainen (hih), joten lähden googlettemaan ;)

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä tosi hyviltä!! :)
    Mä oon haaveillut jo monena jouluna tekeväni noita marmeladeja, mutta aina se on jäänyt, kun en ole jaksanut siihen perehtyä... Oliko se kuinka hankalaa? Kun mulla on aina leipoessa muutama pikku apulainen... ;)

    VastaaPoista
  3. Heiri: Kannattaa, nämä ainakin ovat niin mahtavia!

    keltaisen talon joulunodotusta: Ne on hyviä! Kannattaa kokeilla. Oli siinä monta vaihetta ja varmasti saa olla tarkkana kun ekaa kertaa keittelee. Käsittääkseni hankalinta on hommata valmistukseen tarvittavat ainekset. Mulla oli lapset iskän kanssa muualla, ei varmaan olisi näissä ollut kovin avuksi kun pitää keitelläkin niin kauan :D

    VastaaPoista
  4. Vau! Voiskohan tääki emäntä osata valmistaa nameja jouluks ite! Vähänkö ois upeeta! Taidan kyllä hankkiutua sun oppeihin!:D

    VastaaPoista