tiistai 4. marraskuuta 2014

Pikkujoulujen makeat tarjottavat



Huomaathan aiemmin tänään julkaistun postauksen suolaisista tarjottavissa, julkaisin epähuomiossa molemmat peräkkäin.




Pikkujouluissa herkuttelimme toki myös makealla. Perinteinen ystäväni tekemä glögikakku, jonka taas kerran totesin olevan yhtä parhaista jouluherkuista, maistui kaikille,

Lisäksi makeaa puolta edustivat aiemmassa postauksessa näkyneet turkinpippuriherkut, kaupan kuorrutetut pähkinät ja rusinat, piparkakut sekä täyteläiset minttusuklaaleivokset. 

Nämä eivät ole myöskään minun tekemiäni, mutta ilomielin jaan ohjeen teille.

Minttusuklaaleivokset

Murokuppien ohje löytyy täältä.

Täyte valmistetaan seuraavasti:

4 dl kermaa
200g maustamaton tuorejuustoa
200g After Eight suklaata
2 liivatetta

Laita liivatelehdet kylmään veteen. 
Sulata suklaa.
 Vaahdota kerma. 
Laita kulhoon tuorejuusto ja notkista vähän .
 Liota pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan  vesitilkkaan. 
Kaada se ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. 
Lisää sula suklaa ja lopuksi vaahdotettu kerma varovasti seokseen.

Jotta pohja ei kostuisi, sulata tummaa suklaata ja sipaise muropohjan päälle.
. Laita suklaamousse pursotinpussiin  ja pursota leivokset. 
Koristele haluamallasi tavalla.
Nämä oli koristeltu sulasta suklaasta tehdyillä kuvioilla, jotka oli kovetettu pakasteessa.
Laita koristeet vasta tarjoiluvaiheessa leivosten päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti