lauantai 26. marraskuuta 2011

Punajuurivuokaa ja suklaata




Tämä ohje on jo monessa paikassa vilahdellut, niin täytyihän sitä itsekin koittaa. Kivasti tuo vaahtokarkki pehmentää makua ja koostumusta!

Rocky roads- karkkisekoitus 
10-15 kpl

250 g suklaata
2 dl pilkottuja vaahtokarkkeja
1,5 dl murskattuja pistaasipähkinöitä
tai
mitä tahansa haluat laittaa

Lisää sulatettuun suklaaseen muut ainekset.
Kumoa leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja nosta kovettumaan jääkaappiin.
Pilko terävällä veitsellä ja laita kauniiseen rasiaan (tai syö heti;).






Tämä on melko uusi tulokas meidän joulupöydässämme. Mutta nykyään jo tärkeä osa, ilman ei voi olla! 
Jos pidät punajuurista ja sinihomejuustosta, etkä ole vielä tätä maistanut, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Punajuuri-sinihomejuustovuoka
5 annosta

1/2 kg punajuuria
1 iso sipuli
1 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 pkt (125g) sinihomejuustoa
2 dl kermaa
3/4 tl mustapippuria
1 tl meiramia

Kuori ja raasta keitetyt punajuuret. Silppua sipulit. Keitä puuroriisiä suolalla maustetussa vedessä n. 10 min. Sekoita kasvikset, murusteltu sinihomejuusto, kerma , mustapippuri ja meirami kuuman riisin joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä alimmalla tasolla 175c  1 1/2 tuntia. 
Sekoita ja tasoita vuoka puolessavälissä. Tarkista kypsyys ja anna jäähtyä.


3 kommenttia:

  1. Noita karkkeja on PAKKO kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Mä oon kans hörähtäny moiseen vuokaan, tosin monesti korannu riisin muutamalla desillä ananasmurskaa ja lisänny vähän emmentalia. Voisin kokeilla riiseilläkin, anopille lupasin pikkujoulutuliaista.
    ps. kai kummipoju ymmärtää jos joulumuistamisen sijaan saakin tuliaisia meren takaa?
    Ihania jouluhetkiä, soitellaan! <3
    Mursu

    VastaaPoista
  3. Hanna: suosittelen :)

    Mursu: Mä oon kuullu kans tosta ananasjutusta, mutta en oo uskaltanu vielä koittaa :D Kuulostaa niin villiltä. Täytyy kokeilla, niin tiedän mistä puhutaan! Ja pikkumies varmasti mielissään odottelee tuliaisia :) <3

    VastaaPoista