perjantai 4. marraskuuta 2011

Näkkileipää



Kokeilin Oi ihana joulukuu- kirjan innoittamana näkkileivän tekoa. Lähipiirissäni on kovia näkkärinsyöjiä ja oli mielessä tehdä näitä viemisiksi joulun alla kauniiseen rasiaan pakattuna. 
Mutta ohje oli liian vaalea meidän makuun, joten tein uuden satsin ja muutin ruis- ja vehnäjauhojen määriä.
Ne olivatkin sitten herkullisia
Vaan parhaimmalta ne maistuivat tuoreeltaan, voita päälle sipaistuna. Saapa nähdä tuleeko näitä tehtyä viemisiksi, ellei sitten pääse ihan uunituoreita viemään.

Minulla ei ole sellaista kaulinta, joka jättäisi kauniin pinnan näkkileipään. Joten kuvassa nuo näyttävät pikkurieskoilta, mutta kovin kovia ovat sellaisiksi ;)

Kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä! Meillä tykkäsi kaikki sydänleivistä!



Näkkileipäsydämet

50g hiivaa
2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
200g ruisjauhoja (laitoin 300g)
200g vehnäjauhoja (laitoin 100g)
2 tl kuminaa
2 tl suolaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kumina ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan nousta puolisen tuntia.

Kauli taikinasta ohut levy. Jos käytössäsi on nypyläinen koristekaulin, voit kaulia sillä näkkileipään kauniin pinnan. Ota taikinasta sydämiä piparkakkumuotilla. Nosta sydämet pellille ja pistele haarukalla.

Paista 225 asteen lämmössä noin 10-15 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Ihana tämä sinun blogi, luin kaikki tekstit läpi samalla kun odottelin pannaria uunista. Harmi kun tekstejä ei ollut enempää kun olet vasta aloittanut. Mutta toivon, että saan viettää tämän joulun odotus ajan lukiessani sinun blogiasi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja tervetuloa :) Eiköhän tänne tule tekstiä ja kuvia, senverran olen tuosta joulusta innostunut. Mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
  3. Onpas kauniita, kiva idea! Täytyykin kokeilla, lapset ainakin tykkäisi :)

    VastaaPoista