tiistai 1. marraskuuta 2011

Konjakkisinappia


Konjakkisinappi

1 tlk Colman's sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kermaa
3 rkl ruokaöljyä
3 tl vaaleaa viinietikkaa
ripaus suolaa
1- 2 rkl konjakkia


Mittaa ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti, varo polttamasta pohjaan. 
Kuumenna lasipurkit, laita sinappi purkkiin. Jäähdytä ja laita jääkaappiin pariksi päivää.

Ohje sovellettuna täältä.






3 kommenttia:

  1. Miten lasipurkit kuumensit? Ja miksi ne täytyy kuumentaa? Kumpi sinappi on parempaa, konjakilla vai ilman? Ja kuinka paljon tästä ohjeesta tulee valmista sinappia? Jos kokeilen yhden pienen erän sinappia ennen joulua niin kannattaako tehdä puolikas annos?

    Johan tuli monta kysymystä :D

    VastaaPoista
  2. Kuumensin lasipurkit uunissa. Kuumentamalla steriloidaan purkit. Itse teen niin, että laitan purkit/kin uuniin ja kuumenemaan 100 asteeseen. Kun uuni on valmis, on purkki ollut tarpeeksi kauan uunissa. Kansikin kannattaa keittää, jotta niistäkin pöpöt kuolevat. Kun laitat kuumaan purkkiin kuuman sinapin ja kannen heti kiinni, purkki menee umpioon ja säilyy kunnolla.
    yhdestä tuollaisesta Colman's sinappipurkista tulee muistaakseni yksi erä, eli olisiko reilut 2dl valmista sinappia.
    Ääk, yhtäkkiä en muista tuleeko sinappia enempää kerralla..
    Tee ihmeessä yksi kokeilu maistiaisiksi ja sitten tiedät lähempänä joulua enemmän :) itse pidän kummastakin, konjakilla tai ilman. Kovin suuri makuero ei mielestäni edes tule tuolla määrällä konjakkia, pieni vivahde vain.
    Toivottavasti tämä helpotti edes hiukkasen ja mukavia sinapinkeittelyhetkiä :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksesta :) pistän sinapit porisemaan tässä joku päivä ja päivittäin kokeilusta blogiini :D

    VastaaPoista