maanantai 8. joulukuuta 2014

Lanttulaatikot valmiina



Itsenäisyyspäivänä intouduin tekemään lanttulaatikkoa. Vielä pitäisi tehdä porkkanalaatikot joku päivä. Pojille varataan kaupan maksalaatikkoa, koska se on heidän ykkösherkkuaan. Itselle maksalaatikko ei ole koskaan ollut jouluruoka, vaan nopea arjen pelastus. Miehen kotoa vasta opin, että tämäkin kuuluu joidenkin jouluruokiin. Ja siellä ehdottomasti itse tehtynä. Meillä tämä on ehdottomasti kaupan valmisversiota, niin ei maistu oikeasti maksalle, heh.
 Mielelläni lisään maksalaatikon meidän joulupöytäämme, niin on  pojillekin jotakin herkullista syötävää. Nuo perinteiset jouluruuat kun eivät ole poikien suosiossa.


Lanttulaatikko

2 isoa lanttua
5 dl vettä
1 rkl suolaa
nokare voita
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
2 rkl siirappia
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl muskottipähkinää
1 tl inkivääriä

pinnalle korppujauhoja ja voita

-Kuori ja paloittele lantut
-keitä lantut suolavedessä pehmeiksi
-soseuta lantut keitinliemessä
-turvota korppujauhot kermassa
-yhdistä kaikki ruoka-aineet ja mausteet lanttuseokseen
-voitele vuokat ja kaada seos niihin
-ripottele päälle korppujauhoja ja tee pintaan lusikalla kuvioita
-lisää voinokareita pinnalle
-paista 200 uunissa noin tunti

Tällä ohjeella tuli neljä pienmpää vuokaa lanttulaatikkoa.

Alkuperäinen ohje, josta jätin sipulin pois, Kotivinkin Jouluherkut- lehdestä 1/2012 


2 kommenttia:

  1. Sulla onkin joulu hyvällä mallilla :) Meillä äitini haluaa tehdä laatikot niin kauan kuin kykenee joten en oo monesti noita tehnyt !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole monta kertaa tehnyt näitä itse. Mukavaa, kun saa pikkuhiljaa ruokia pakkaseen odottelemaan :)

      Poista