lauantai 15. joulukuuta 2012

Taatelikakku





Mehevä taatelikakku 


250g (yksi paketti) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g voita

2 kananmunaa
 1 1/2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä

3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

voita ja korppujauhoja vuokaan


Murra pakatut taatelit pieniksi paloiksi ja keitä ne pehmeiksi vedessä. Lisää joukkoon voi ja sekoita kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kermaviili. Sekoita ruokasooda jauhoihin ja lisää taikinaan. Kaada taateli-voiseos joukkoon kahdessa osassa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan (n 22 cm). 
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. 
Tee tikkutesti; jos hammastikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis.


Kakku säilyy mehevänä pitkään, jos säilytät sitä esimerkiksi folioon käärittynä jääkaapissa.
Voit myös pakastaa kakun.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti