tiistai 13. joulukuuta 2011

Pieniä somia juttujaRipustin makuuhuoneeseen kranssin ja valot tunnelmaa tuomaan. Jo iltapäivällä, kun ulkona pimenee, näyttää kranssi todella kauniilta.


Tässä näkyy ikävästi tuon muovisen kuusen oksat. Onneksi oikeasti nuo oksat ovat hiukan aidomman oloiset. 
Meille ei tänä(kään) vuonna tule oikeaa kuusta, koska olemme joulunajan pois kotoa. Pienehkö muovikuusi toimittaa virkaa nämä joulua edeltävät viikot. Riipas kyllä, kun tuo kolmevuotias jouluihminen puhui tohkeissaan, että nyt haetaa kuusi kelkalla. Ja varastostahan se kannettiin jätesäkissä sisään. Tunnelma ei ehkä ihan ollut sama! Kun kuusi oli pystyssä, poika otti minua ja iskää kädestä kiinni ja sanoi; "No niin, nyt lauletaan se kuusilaulu!" Ja niin me kolme pyörittiin ympäri kuusta ja laulettiin! 
Onneksi on kynttelikössä kuusen oksia sekä makkarissa männyn oksa. Tulee edes oikea tuoksu!

Yllä oleva omena ja alla oleva tonttu ovat hurmaavia käsitöitä, jotka ilmestyivät kotiimme viikonloppuna. Sain omenat kummitytöltäni joulumuistamisiksi ja ripustin ne kuusen oksille. Alla olevan tontun ostin itse, kun siihen niin kovasti ihastuin. Nämä ovat tätini käsityötä, hänellä on oma yritys nimeltä Ateljee Alla Vaahteran. 


3 kommenttia:

  1. Suloinen tonttu! Tätisi on taitava. Ja käsityö on aina arvokasta!
    Minä olen 22 vuotta viettänyt joulua omassa kodissa, ja tänä vuonna ensimmäsitä kertaa mietin tekokuusen hankkimista... Olen vannonut ettei minulle ikinä sellaista tule, mutta sellaista oikeaa kuusta ei saakaan josta ei neulaset varisisi. Jotenkin tuntuu, etten jaksa enää sitä rumbaa. Minulla nyt joulut ovat muutenkin menettäneet merkitystään, ikävien menetysten tähden, -tänä vuonna ei joulufiilistä ole vielä lainkaan!

    VastaaPoista
  2. Titti: Onneksi nykyään saa jo tekokuusia, jotka eivät huuda muoviuttaan jo monen metrin päähän. Kyllähän tuo on paljon helpompi, mutta ei siinä sitä oikeaa tunnelmaa ole!
    Voi kun saisit joulufiiliksen nousemaan, voimia raskaisiin aikoihin!

    VastaaPoista