lauantai 29. lokakuuta 2011

Ikean jouluaMukavaa, kun nettikaupoista voi jo bongailla näitä joulujuttuja. Olen jo mietiskellyt ja suunnitellut millaisia herkkuja tekisin joulumuistamisiksi jne. Ikeasta löytyisi kauniita purkkeja ja hauskoja pusseja tänä vuonna. Myös nuo piparkakkumuotit ovat hurmaavia! 

Toissavuonna Ikeassa oli tälläisia ihania joulupussukoita (alla). Pussukoihin oli helppo kääriä lahjat, joiden muoto oli hankala paketoitavaksi. Voi kun näitä olisi vielä! Viime jouluna taisin käyttää viimeiset varastostani.  


Posti toi Ikean joulukuvaston ja sieltä bongasin melkein kaikki nämä, mitä tässä esittelen. Jostain syystä tuo yllä oleva kuusivalo jäi mieleeni. Mielikuvassani se on lipaston päällä, jotenkin aseteltuja tonttuja edessä. 

Lapsuudenkodissani yksi jouluperinne on, että erään ison lipaston päälle kasataan kaikki tontut, mitä talossa on. Alle laitetaan lakana lumeksi, meidän lapsien askartelemia kuusia taustalle ja tontut sitten siihen esille. Lopuksi vielä kynttilöitä tuikkimaan joukkoon. Lipaston tonttujoukon asettelu oli/on lähes yhtä tärkeää kuin kuusen koristelu! 

Luulen, että ajatuksissani kytee jotain samanlaista. Sopiva lipasto vain puuttuu sekä suuri, vuosien varrella kertynyt tonttujoukko.  Mutta pikkuhiljaa.. 

Näihin kauniisiin peltirasioihin saisi pakattua muistamisia.


Näitä kuusikoristeita oli kuvastossa ruokapöydän kattauksessa. Sain kuvasta jonkunlaisen ajatuksen pikkujoulukattaukseen, mutta saa nyt nähdä kuinka monta kertaa se kerkeää vaihtua. 
Vietämme joulun mieheni kotona Posiolla, joten omaa joulupöydän kattausta en pääse vielä suunnittelemaan :)
Onneksi tiedossa on aika paljon kaikenlaisia pikkujouluja, joten luulen saavani kattaa pöytiä ihan sopivasti!
 

Ps. Onpa ihanaa, että tänne on tullut lukijoita pikkuhiljaa! Tervetuloa jouluilemaan! :)

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Me tytöt kirjoitellaan joulublogia ja toivotaan, että saataisiin innokkaita joulu ihmisiä lukemaan sitä. Blogissamme kerromme jouluaskareista esim. joululahjojen ja -korttien teosta. Tervetuloa lukemaan ja mukavaa joulun odotusta!

    http://christmasstar-joulu.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Ikeassa oli kyllä tosi paljon kaikkia ihania joulujuttuja tullut! :) Mä löysin kivannäköisiä joulupapereita sieltä ja ihan kivoja narujakin oli, mutta niitä en ainakaan vielä ostanut.. Nuo peltirasiat on sellaisia, mitä jäin vielä miettimään, että pitäsikö hakea.. Niihin sais jotain leivonnaisiakin tosi kauniisti paketoitua. Katotaan, josko ne vielä meille löytää tiensä! ;)

    VastaaPoista