lauantai 29. lokakuuta 2016

Jouluntuntuisia päiviäJouluntunne tulee joululehdistä ja kirjoista..
Aamukahvilla on ollut mukavaa luettavaa!
 En ole kyllä vieläkään saanut mitään näistä luettua kokonaan.
Olgan kirjan lainasin kirjastosta ja aion paneutua siihen paremmin lähihetkinä.Jouluntunne tulee puuhastelusta..
Olen tehnyt lähipiirille joulukalentereita, tänä vuonna teen näköjään aika monta.
Olen aamuhämärissä käärinyt joulupaketteja konttiin ja on tuntunut ihan joululta.

Jouluntunne tulee auttamisesta..
Pakkasin myös jollekin pienelle lapselle pakettia omien poikien kanssa, osallistuimme taas tänä vuonna Joulun Lapsi-keräykseen . Tämä on hyvä keräys, kun youtubesta voi lapsille näyttää, miten paketteja annetaan lapsille ja millaisissa kodeissa he siellä elävät. Itku silmässä niitä katsellaan aina, Ja tuntuu hyvältä, kun kaikilla pojilla herää auttamishalu. Olen oikeastaan ihmetellytkin, ettei kukaan kommentoi mitään Joulupukista, kun kerron että nämä saattaa olla ihan ainoat lahjat mitä nuo lapset saavat. 
Pidän tärkeänä opettaa lapsille, että aina on vara auttaa jotekin jotakin. Edes vähän.
Lähipiiristäki löytyy varmasti kaikilla joku, joita voi pienellä vaivalla tai rahallisella panostuksella ilahduttaa ja auttaa. Jouluntunne tulee joulumauista..
Lasten kanssa vietettiin eilen omia pikkupikkujouluja syöden kaupan pipareita ja poikien itse tekemiä omppuhillotorttuja vaalena glögin kanssa nautittuna tietenkin,
Jouluntunne tulee hämärästä, tunnelmasta ja kiireettömyydestä..
Jouluntuntua lisäävät hetket, jolloin lapset tepastelevat alakertaan ja käpertyvät vällyn alle tai asettuvat takan eteen lämmittelemään (nämä ovat tämmöisiä real life-kuvia kaikkine röntsöiseen, tunnelma on vain niin oikea). Pienen hetken ajan lapset ovat ihan rauhassa ja on idyllinen, leppoisa , hämärä aamuhetki. Yleensä tempo vaihtuu aika pian ja nämä mun neljä sankaria pääsee täyteen vauhtiinsa,
Mietin monesti, miksi tämmösistäkin hetkistä tulee jouluolo? Meillä ei ole edes ollut takkaa ennen tätä kotia. Olisko joku lapsuuden tunnemuisto? :)

Kaikki kolme isompaa ovat kyllä kasvaneet fiilistelijöiksi, nuorimmasta en nyt tietenkään vielä osaa sanoa. Nyt on vain vauhia, vauhtia ja vauhtia kaikella 1,4v innolla.
Pojat tykkäävät paljon laittaa kynttilöitä ja kattaa pöytää yms. Monesti iltapalalle laitetaan tunnelmallinen kattaus. Siitä tulee kaikille hyvä mieli. Aamut on sen verran kiireisiä, ettei silloin yleensä ehdi enempää fiilistelemään, muuta kuin viikonloppuisin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti