torstai 17. joulukuuta 2015

Puolukka-toffeepiirakka piparkakkumaulla


Sain pitkästä aikaa erään ystäväni kylään ja sen kunniaksi leivoin puoloffeen eli puolukka-toffeepiirakan.
Tämä oli kyllä herkullista, puolukat toivat kirpakkuutta muuten niin makeaan piirakkaan.
En ole banoffeen ystävä juurikin sen makeuden takia, mutta tätä teen varmasti vielä monesti!



Puolukka-toffeepiirakka


Tarvitset:

n.150-200g piparkakkuja 
75g voita

n. 2dl toffeeta (kinuskikastiketta joko purkista (kondensoitu, karamellisoitu maito) tai keitä itse, täällä loistava kinuskikastikkeen ohje)

n.200g puolukoita

2 dl vispikermaa
1 dl maustamatonta joghurttia
vaniljasokeria

Tee näin:

Sulata voi. Murskaa piparkakut hienoksi, laita pieni hyppysellinen koristelua varten sivuun.
 Sekoita voi ja piparkakkumuru keskenään ja painele piirakkavuokan pohjalle. 
Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Keitä toffee.

Levitä jäähtynyt toffee keksipohjan päälle.

Vatkaa kerma ja lisää varovasti sekoittaen joghurtti joukkoon, mausta vaniljasokerilla.

Lisää puolukat toffeen päälle ja sen jälkeen kuorruta kerma-joghurttiseoksella.

Koristele lopuksi piparimuruilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti