sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Toiset pikkujoulutOlimme eilen marraskuun toisissa pikkujouluissa.
Tässä ystävien kodissa on niin ihana, jouluinen tunnelma. Paljon erilaisia asetelmia ja kauniita yksityiskohtia. Ihailen ystäväni taitoa luoda noita pieniä ja isompia sommitelmia, jotka syntyvät kuin itsestään.


Nälässä emme täälläkään olleet vaan kokosimme erilaista pientä syötävää keittiön kauniille saarekkeelle. Tällä kertaa söimme italialaistyyppisiä tapaksia ja muita napsittavia. Lisäsimme myös lasten makuun helpompia syötäviä.Tarjolla oli erilaisia pepperoneja ja ilmakuivattuja kinkkuja, pekonia, lihapullia, hedelmiä. mozzarella-tomaatti-salaattia, juustoja kekseineen, chili- ja yrtti-leipätikkuja, patonkia, porkkanaa, kurkkua, dippiä, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliivitahnaa (uusi tuttavuus minulle, todella herkullista!).
Jälkiruokana nautimme hecdelmäsalaattia.
Kahvin ja glögin kanssa söimme vielä valmistamiani pekaanipähkinäherkkuja, piparipopseja (en saanut hyvää kuvaa näistä, mutta lienee jo kaikille tuttu juttu) sekä mustikkaista jälkkäriä. 

Oli taas erittäin mukavaa ja harmittamaan jäi ainoastaan se, ettei meistä kaikki päässeet paikalle tällä kertaa. Onpahan syy kokoontua pian uudestaan samalla porukalla!

 

Nopea mustikkaherkku

Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla.Sekoita joukkoon muutama ruokalusikallinen maustamatonta tuorejuustoa.
Murustele piparkakku lasin pohjalle. 
Lusikoi päälle kondensoitua maitoa (sitä valmista).
Lisää mustikoita pari ruokalusikallista. 
Lisää kerma-tuorejuustovaahto ja vielä mustikoita päälle.

Tämä oli tarkoitus tehdä puolukoista, mutta unohdin ne lähtötohinoissa kotiin. Onneksi löytyi kyläpaikasta mustikkaa tilalle. Karpalo olisi varmaan kaikkein herkullisin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti