keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kinkkupasteijat


Tässä erinomainen ohje pikkujoulukauteen ja miksei jouluunkin!

Nämä syntyivät viikonloppuna jämä-aineksista, kun sulatin vahingossa liikaa torttutaikinaa.
Nämä maistuivat todella hyvin ja ajattelin tehdä tällaisia uudestaankin.


Kinkkupasteijat

Ainekset:

Torttutaikinaa
Ilmakuivattua kinkkua
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Maustamatonta tuorejuustoa
Ripaus mustapippuria
Sipulia pieninä paloina tai sipulijauhetta

(kanamuna voiteluun)

Valmistus:

Ota  valmiit torttutaikinalevyt sulamaan.

Pilko kinkku, sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita tuorejuuston kanssa ja mausta täyte pippurilla (ja sipulijauheella).

Leikkaa sulaneet torttutaikinalevyt puoliksi,

Aseta täytettä nokareellinen taikinanpalan toiselle puolikkaalle ja taita toinen puoli kanneksi. 

Nipistele tai painele taikinan reunat umpeen.

Voitele pasteija halutessasi kanamunalla.

Paista 225c noin 15 min.

2 kommenttia:

  1. Kuulostavat ensimmäisen luokan kinkkupasteijoilta! Noita pitäisi kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Hauskaa, miten vahingossa syntyy parhaita reseptejä :)

      Poista