Mikäs sen paremmin jouluun sopisi, kun luumupiirakka!
Nyt on luumujen sesonkiaika ja on hauska testailla erilaisia reseptejä.
Tämä piirakka on ihan kaupan luumuista tehty.
Lapsuudessani meillä oli pihalla kaksi luumupuuta. Ai että mitä makumuistoja noista makeista, keltapunaisista luumuista on. Niitä ja kirsikoita on kyllä saatava sitten Oman Kodin pihaan!
Luumupiirakka
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl muscovadosokeria
¼ tl suolaa
150 g voita
½ dl vettä
(happamia tai vähän raakoja) luumuja
1 purkki karamellisoitua maitotiivistettä
***
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja suola.
Nypi ne sekaisin voin kanssa.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Ota pieni pala taikinaa koristelua varten ja laita se jääkaappiin odottamaan.
Levitä loppu taikina voideltuun vuokaan. Minulla on tässä pienempi foliovuoka, koska tein tämän viemisiksi. Tällä ohjeella tuli lisäksi pienehkö suorakulmainen piirakka.
Poista luumuista siemenet ja viipaloi luumut.
Levitä kondensoitu maito (toffeena tai maitotiivisteenä) pohjan päälle ja asettele luumut päälle.
Kaulitse lopusta taikinasta ohut levy ja vedä pizzaleikkurilla kapeita kaistaleita taikinasta. Asettele ne piirakan päälle.
Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
Syö piirakka vasta sen jäähdyttyä.
Alkuperäinen ohje on bongattu Kinuskikissan sivuilta.
Näyttääpä herkulliselta! En olekaan koskaan tehnyt luumupiirakkaa.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla :)
PoistaNamskis, maistuisi kyllä! :P
VastaaPoistaBlogissani on sulle haaste ♥
Kiitos haasteesta, tartun siihen :)
Poista