sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Turkinpippuriherkkuja



Tein pikkujouluihin turkinpippurista herkkuja, marenkeja ja suklaata.
Tässä muillekin turkinpippurin ystäville ohjeet!



Turkinpippurimarengit

2 valkuaista
3 dl tomusokeria

turkinpippurirouhetta vähintään 1 dl

Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Lisää kokoajan vatkaten, pienissä erissä tomusokeri,
Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää (n.10 min).
Nostele turkinpippurirouhe vaahtoon, älä vatkaa!

Pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille pienehköjä marenkeja.

Paista 110c n.1 h -1 h 30 min, riippuen vähän uunista.

Nämä on sellaisia ihanan sitkeitä sisältä ja rapeita päältä. 





Kahden suklaan turkinpippuriherkut

1 levy vaaleaa suklaata 
1 levy tummaa suklaata
turkinpippurirouhetta

Sulata erikseen kumpikin suklaalevy, 
Itse sulatan mikrossa pienellä lämmöllä ja lorautan hiukan öljyä joukkoon,

Laita ensin tummaa suklaata muotin pohjalle kerros.
Ripottele kunnon kerros turkinpippuria tumman suklaan päälle.
Sivele vielä vaaleaa sukltaata kerros turkinpippurin päälle.

Nosta jääkaappiin tai pakastimeen hekeksi kovettumaan 
ja herkuttele,



4 kommenttia:

  1. Onpa jänskiä, pitää kokeilla kun olen salmiakin ystävä!

    VastaaPoista
  2. Turkinpippuri marengit kuulostaa hyviltä. :)

    VastaaPoista
  3. Oi, nuo ovat niin hyviä! Olen syönyt niitä ystävälläni :)
    (en ole uskaltanut itse tehdä..... :D )

    VastaaPoista
  4. Oi nam! Täytynee kokeilla näitä herkkuja :)

    VastaaPoista