keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Suklaapiirakka



Tein eilen vieraille tarjolle suklaapiirakkaa, joka ei ole missään tapauksessa kevyttä syötävää, mutta siksi kai niin hyvää! Tämän kolhiintuneen palasen sain vielä pelastettua kuvaan ennen syömistä.


Suklaapiirakka

Taikina:

4 kanamunaa
4, dl sokeria
200g voita sulana
tummaa suklaata n. puoli levyä sulana
1dl jäähtynyttä kahvia
7,5 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
(3 tl vaniljasokeria)

-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
-Mittaa kuivat aineet ja sekoita vaahdon joukkoon (puuhaarukalla tms, ei enää vatkaten)
-Lisää sula voi sekä sulatettu suklaa taikinaan ja sekoita hyvin
 -Lisää vielä kahvi ja sekoita sekin hyvin joukkoon

Paista 200c 15- 20 minuuttia

Kuorrute:

4,5 dl tomusokeria
100g-Mittaa 4,5 dl  sulaa voita
5 rkl kahvia
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

koristeita päälle,
 itse murskasin näihin katkenneita polkakeppejä.


-mittaa tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita
-Kaada kahvi joukkoon ja sekoita hyvin
-sulata voi ja kaada se seokseen
-sekoita hyvin ja levitä piirrapohjan päälle

koristele haluamallasi tavalla

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! :P

    VastaaPoista
  2. Tämä menee kyllä meilläkin testaukseen.
    Just aamulla mietin, että minkä piirakan päälle laittaisin koristeeksi ostamani piparinmakuiset marengit. Nyt tiedän! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vou, kuulostaa mielenkiintoiselta nuo piparinmakuiset marengit :)

      Poista