tiistai 20. lokakuuta 2015

Luumu- ja omenaruusuja



Omenaruusja on näkynyt monissa blogeissa ja on pitänyt koittaa itsekin tehdä niitä.
Tänään sain ihanaisen ystäväni kylään ja sain oivan syyn leipoa jotain.

Luumu-intoiluni ajoi minut kokeilemaan tietenkin luumuversioita noista ruusuista.
Ja kyllä kannatti, pidimme ystäväni kanssa näistä jopa enemmän kuin omenaisista.

Nämä eivät ole kovi makeita ja siksi oli mieleemme enemmän. Lisää makeutta haluavalle voisi laittaa tuorejuuston sijasta kondensoitua maitoa ohuehkon kerroksen (edellisessä piirakassa tuli kokeiltua tätä makuparia). 

Tässä ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Luumuruusut

Luumuja
Maustamatonta tuorejuustoa
Lehti- tai voitaikinaa

muffinsivuokia ja/tai muffinsipelti

***
Ota valmistaikinalevyt sulamaan, laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Kauli valmistaikinalevyistä hiukan pidempiä ja leveämpiä.

Puolita levyt leveyssuunnassa.

Halkaise luumut, poista kivet ja viipaloi ohuiksi paloiksi.

Levitä ohuehko kerros joko tuorejuustoa tai kondensoitua maitoa taikinalle.



Asettele luumuviipaleet hiukan päälekkäin taikinalevyn yläreunaan.


Käännä taikina luumujen alareunan päälle ja kieritä rullalle.

Aseta ruusu muffinsivuokaan tai suoraan muffinsipellille.

Paista noin 35 minuuttia uunin alatasolla. Voit suojata ruusut halutessasi foliolla.

Koristele halutessasi tomusokerilla.



Omenaruusut valmistat samalla tavalla, mutta viipaloinnin jälkeen laita omenaviipaleet kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi pehmentymään. Tämän jälkeen valuta viipaleet.
Tuorejuuston/kond,maidon sijasta käytä esimerkiksi paistonkestävää omenamarmeladia.


6 kommenttia:

  1. Hienon näköisiä! Olen näitä myös nähnyt muualla, pitäisi myös kokeilla joku kerta.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä. Menee kyllä kokeiluun ☺

    VastaaPoista
  3. Namskis.... -näitä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtava idea ja upean näköisiä ovat. Pitää kokeilla =)

    VastaaPoista