sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Juuston rakastajan hillo






Tänä jouluna syömme juustojen kanssa tätä hilloa. Suunnittelin tämän tekoa jo viime vuonna, mutta en muistanut sitten tehdä

Tämän hillon valmistaminen on helppoa ja nopeaa, kerkeät vielä tehdä jouluksi!

Ohje on löytynyt täältä: Maku.fi , josta suoraan tämä ohje (alkuperäinen ohje on kuudelle purkille, miksailin itse kahteen n.pilttipurkin kokoiseen purkkiin sopivän määrän):

Juuston rakastajan hillo

150g kuivattuja viikunoita

2 dl vettä

30g salmiakkimakeisia (apteekin)

1,5dl hillosokeria


Poista viikunoista kanta, halkaise ne ja kumoa kattilaan. Lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta keitos tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Hienonna salmiakit ja liuota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Halutessasi hilloon voimakkaampaa salmiakin makua käytä kolme rasiaa.
Lisää salmiakkiliuos viikunasoseen joukkoon, sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Jos hillonalku on liian paksua lisää joukkoon vettä. Massan tulee olla löysähköä, mutta ei vetistä. Lisää lopuksi hillosokeri ja kiehauta vielä kerran.
Lusikoi juuston rakastajan hillo kuumana kauniisiin purkkeihin, sulje ja anna jäähtyä. Säilytä kylmässä.
•Hillon mukana lahjaksi sopii voimakas juusto, esimerkiksi sinihomejuusto tai pecorino.



4 kommenttia:

  1. Nam! Olen tehnyt karviaissalmiakkihilloa, mutta tämä onkin uusi tuttavuus. Varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  2. Ei liity nyt varsinaisesti hilloon, mutta oli ihan pakko jättää kommentti. Olen jo toista vuotta lukemassa joulublogiasi ja se on IHANA! Juuri sopivasti inspiraatiokuvia ja ennen kaikkea ihania käytännöllisiä vinkkejä joista itsekin innostuu tekemään milloin mitäkin. Kiitos siis sinulle että jaksat tätä blogia pitää ja ihanaa joulua!
    -Ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä ihanasta kommentista. Välillä tuntuu, että blogia kerkeää päivittämään vähän "vasurilla" joten kommenttisi lämmittää mieltäni todella paljon.

      Poista
  3. Mäkin ostin vasta tuollaisia purkkeja ja meinasin tehdä jouluksi sinappia. Jäi kuitenkin tekemättä. Mutta voihan sitä tosi tehdä muulloinkin :).

    VastaaPoista